VOG aanvragen gemeente Amersfoort

Een VOG aanvragen als u in de gemeente Amersfoort woont, doet u eenvoudig en snel bij het VOG-Loket. De Verklaring Omtrent het Gedrag heeft u soms nodig om een bepaalde functie of taak uit te voeren, maar ook als u een verzoek voor een visum, vergunning of emigratie wilt doen. De VOG wordt uitgegeven door Dienst Justis, ook als u de VOG online aanvraagt bij VOG-Loket.

 

Een VOG aanvragen bij VOG-Loket

Om een VOG aan te vragen bij de gemeente Amersfoort  dient u een afspraak te maken om langs te komen op het gemeentehuis. Via VOG-Loket kunt u de VOG ook direct online aanvragen, zo kunt u de aanvraag doen wanneer het u uitkomt. Voor een digitale VOG-aanvraag heeft u een DigiD nodig, een werkend e-mailadres en moet u de mogelijkheid hebben om met iDEAL te betalen.

Kosten vergelijk VOG-aanvragen

Het VOG-Loket verwerkt uw VOG-aanvraag en zet deze door naar Dienst Justis, onderdeel van Ministerie van Justitie en Veiligheid, die vervolgens de screening op basis van één of meerdere screeningsprofielen uitvoert. Omdat u inlogt met uw DigiD, is de online methode zeer snel en betrouwbaar. Omdat het VOG-Loket de aanvraag voor u klaarzet, betaalt u de totale kosten van € 56,35 in twee termijnen: € 22,50 aan VOG-Loket en € 33,85 aan Justis.

Wij hanteren eerlijke tarieven en zijn één van de goedkoopste in de markt. Zie hieronder een prijsvergelijk:

Organisatie Tarief Kosten Justis Totaal
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35
vogdomein.nl € 39,95 € 33,85 € 73,80
digivog.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
mijnverklaring.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
vog-aanvraag.info € 29,95 € 33,85 € 63,80

*Tarieven per 27-1-2020
**Tarieven zijn inclusief BTW

Stappenplan VOG online aanvragen

Om online een VOG aan te vragen volgt u de volgende vijf stappen:

Stap 1: Vul het online aanvraagformulier in en rond de aanvraag af door het eerste gedeelte van de betaling via iDEAL te verrichten aan VOG-Loket. Dit is € 22,50.

Stap 2: Na uw betaling gaan wij aan de slag met uw aanvraag. Wij verwerken deze binnen twee werkdagen en sturen deze door naar Dienst Justis. Bij een spoedaanvraag wordt dit binnen 4 uur verstuurd.

Stap 3: Nadat wij uw VOG aanvraag vewerkt hebben ontvangt u binnen 24 uur een mail van Justis met daarin een link om in te loggen met uw DigiD.

Stap 4: Log in met uw DigiD en betaal via iDEAL het resterende bedrag van € 33,85.

Stap 5: U ontvangt in uiterlijk vier weken de VOG bij u thuis in Amersfoort.

VOG aanvragen bij gemeente Amersfoort

Als inwoner van gemeente Amersfoort kunt u ook bij de gemeente een VOG aanvragen. Hiervoor dient u een afspraak te maken bij het gemeentehuis. Naar de gemeente neemt u het volgende mee:

  • Een uitgeprint en volledig ingevuld aanvraagformulier
  • Een geldig legitimatiebewijs, zoals een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart
  • Een pinpas of contant geld om de betaling te voldoen

Vragen over het aanvragen van een VOG in Amersfoort

Voor vragen over een online VOG-aanvraag kunt u terecht bij de klantenservice van VOG-Loket. Wij beantwoorden onze mail binnen 2 werkdagen.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket