VOG aanvragen gemeente Amsterdam

Een VOG aanvragen in gemeente Amsterdam kan op verschillende manieren. U kunt een VOG aanvragen bij de gemeente Amsterdam of online een aanvraag doen via het VOG-Loket.  Voor het aanvragen van een VOG bij de gemeente Amsterdam dient u een afspraak te maken. Hiervoor moet u een vooraf ingevuld aanvraagformulier meenemen. Ook moet  een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart meenemen en een pinpas of contant geld om de betaling te verrichten.

VOG online aanvragen Amsterdam

Als u een nieuwe baan of functie krijgt of een visum, vergunning of emigratie wilt aanvragen, heeft u in sommige gevallen een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig. Via het VOG-Loket kunt u makkelijk, snel en betrouwbaar in Amsterdam online een VOG aanvragen. Hiervoor moet u wel in het bezit zijn van een DigiD en de mogelijkheid hebben om via iDEAL te betalen. Bent u nog niet in het bezit van een DigiD? Dan kunt u deze makkelijk aanvragen via de site van DigiD.

Stappen online aanvragen VOG

Het aanvragen van een VOG via het VOG-Loket is betrouwbaar, snel en heel eenvoudig. Hieronder vindt u de stappen die u moet volgen:
Stap 1: Vul uw gegevens op het aanvraagformulier in, bevestig en betaal via iDEAL € 22,50 aan het VOG-Loket.
Stap 2: Na ontvangst van de betaling sturen wij uw aanvraag binnen 2 werkdagen door naar Dienst Justis, die de screening doet.
Stap 3: Binnen 24 uur ontvangt u een e-mail van Justis met een link naar uw DigiD.
Stap 4: Rond de aanvraag af door in te loggen met uw DigiD en betaal de overige € 33,85 via iDEAL.
Stap 5: Dienst Justis beoordeelt uw aanvraag en stuurt uw VOG in uiterlijk vier weken per post toe.

De kosten voor een online VOG-aanvraag

De kosten van een digitale VOG aanvraag zijn in twee gedeeltes opgedeeld. U dient deze kosten dan ook in twee gedeeltes te betalen. Het eerste gedeelte van de kosten (€ 22,50) voldoet u op de website van het VOG-Loket, de overige kosten (€ 33,85) betaalt u via iDEAL rechtstreeks aan Dienst Justis. Als u de aanvraag bij de gemeente Amsterdam doet, betaalt u het volledige bedrag in één keer. Om een VOG aan te vragen bij de gemeente dient u een afspraak te maken.

Kosten vergelijk VOG-aanvragen

Wij hanteren eerlijke tarieven en zijn één van de goedkoopste in de markt. Zie hieronder een prijsvergelijk:

Organisatie Tarief Kosten Justis Totaal
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35
vogdomein.nl € 39,95 € 33,85 € 73,80
digivog.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
mijnverklaring.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
vog-aanvraag.info € 29,95 € 33,85 € 63,80

*Tarieven per januari 2020
**Tarieven zijn inclusief BTW

VOG aanvragen bij gemeente Amsterdam

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw VOG aan te vragen bij de gemeente Amsterdam, hiervoor moet u echter fysiek langskomen bij de gemeente om uw aanvraag te regelen. Hier moet u van tevoren een afspraak voor maken, terwijl online een VOG aanvragen op ieder moment van de dag kan, net wanneer het u uitkomt.

Voorwaarden VOG aanvragen Amsterdam

Of u uw VOG online of bij de gemeente aanvraagt, u dient te allen tijde aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • U staat ingeschreven bij de gemeente Amsterdam (BRP).
  • U heeft een burgerservicenummer (BSN).

Als u online een VOG aanvraagt heeft u daarnaast toegang tot uw DigiD nodig, een werkend e-mailadres en de mogelijkheid hebben om met iDEAL te betalen. Vragen of hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket