VOG aanvragen gemeente Den Haag

Woont u in de gemeente Den Haag en wilt u een VOG aanvragen? Bij VOG-loket vraagt u snel en eenvoudig online een VOG aan. We verwerken uw aanvraag binnen 2 werkdagen en sturen deze door naar Dienst Justis, die de screening uitvoert.

Wat is een VOG?

Een VOG is een Verklaring Omtrent het Gedrag. In deze verklaring staat of uw gedrag in het verleden bezwaar vormt voor bijvoorbeeld een uit te voeren functie of het uitgeven van een visum of vergunning. Dienst Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, voert de screening uit op basis van bepaalde screeningsprofielen en bepaalt uiteindelijk of u de VOG wel of niet krijgt.

Digitaal een VOG aanvragen

Bij het VOG-Loket kunt u online een VOG aanvragen: dit is eenvoudig en gaat sneller dan wanneer u bij de gemeente Den Haag langs moet gaan. Voorwaarden voor een digitale aanvraag zijn wel dat u in het bezit moet zijn van een DigiD, een werkend e-mailadres heeft en de mogelijkheid heeft om met iDEAL te betalen. We verwerken uw aanvraag op werkdagen binnen 2 werkdagen, zodat u de VOG zo snel mogelijk bij uw woning in Den Haag ontvangt.

Wij hanteren eerlijke tarieven en zijn één van de goedkoopste in de markt. Zie hieronder een prijsvergelijk:

Organisatie Tarief Kosten Justis Totaal
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35
vogdomein.nl € 39,95 € 33,85 € 73,80
digivog.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
mijnverklaring.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
vog-aanvraag.info € 29,95 € 33,85 € 63,80

*Tarieven per 27-1-2020
**Tarieven zijn inclusief BTW

Stappenplan online VOG aanvragen Den Haag

Volg onderstaande stappen om online een VOG aan te vragen bij VOG-Loket:

Stap 1: Vul de gegevens op het aanvraagformulier in en rond de aanvraag af door de betaling van € 22,50 aan VOG-Loket te voldoen.

Stap 2: Wij verwerken uw aanvraag of werkdagen binnen 2 werkdagen door deze door te sturen naar Dienst Justis.

Stap 3:  Na verwerking stuurt Dienst Justis binnen 24 uur een bevestigingsmail met daarin een link om in te loggen met uw DigiD.

Stap 4: Nadat u de aanvraag met uw DigiD heeft bevestigd, voldoet u de overige betaling van € 33,85 aan Justis.

Stap 5: Uw aanvraag wordt beoordeeld en u ontvangt de VOG bij u thuis in gemeente Den Haag. Dit duurt uiterlijk vier weken, maar meestal heeft u de VOG al in een aantal dagen in huis.

VOG aanvragen gemeente Den Haag

U kunt de VOG ook aanvragen bij de gemeente Den Haag. Het is hiervoor noodzakelijk dat u een afspraak maakt. Als u bij de gemeente Den Haag de VOG aanvraagt, dient u vooraf een ingevuld aanvraagformulier mee te nemen, een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart en een pinpas of contant geld om de betaling te verrichten.

Vragen?

Wilt u meer informatie over het digitaal aanvragen van een VOG binnen de gemeente Den Haag? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op via de mail.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket