VOG aanvragen gemeente Rotterdam

Een VOG aanvragen als u in de gemeente Rotterdam woont, doet u eenvoudig en snel bij het VOG-Loket. De Verklaring Omtrent het Gedrag heeft u soms nodig om een bepaalde functie of taak uit te voeren, maar ook als u een verzoek voor een visum, vergunning of emigratie wilt doen. De VOG wordt uitgegeven door Dienst Justis, ook als u de VOG online aanvraagt bij VOG-Loket.

Een VOG aanvragen bij VOG-Loket

Om een VOG aan te vragen bij de gemeente Rotterdam dient u een afspraak te maken om langs te komen op het gemeentehuis. Via VOG-Loket kunt u de VOG ook online aanvragen, zo kunt u de aanvraag doen wanneer het u uitkomt. Voor een digitale VOG-aanvraag heeft u een DigiD en werkend e-mailadres nodig en daarnaast de mogelijkheid hebben om met iDEAL te betalen.

Het VOG-Loket verwerkt uw aanvraag en zet deze door naar Dienst Justis, onderdeel van Ministerie van Justitie en Veiligheid, die vervolgens de screening op basis van een of meerdere screeningsprofielen uitvoert. Omdat u inlogt met uw DigiD, is deze online methode zeer snel en betrouwbaar. Omdat het VOG-Loket de aanvraag voor u klaarzet, betaalt u de totale kosten van € 41,35 in twee termijnen: € 7,50 aan VOG-Loket en € 33,85 aan Justis.

Stappenplan VOG online aanvragen

Om online een VOG aan te vragen volgt u de volgende vijf stappen:

Stap 1: Vul het online aanvraagformulier in en rond de aanvraag af door het eerste gedeelte van de betaling via iDEAL te verrichten aan VOG-Loket. Dit is € 7,50.

Stap 2: Na uw betaling gaan wij aan de slag met uw aanvraag. Wij verwerken deze binnen twee werkdagen en sturen deze door naar Dienst Justis.

Stap 3: Nadat wij uw VOG aanvraag vewerkt hebben ontvangt u binnen 24 uur een mail van Justis met daarin een link om in te loggen met uw DigiD.

Stap 4: Log in met uw DigiD en betaal via iDEAL het resterende bedrag van € 33,85.

Stap 5: U ontvangt in uiterlijk vier weken de VOG bij u thuis in Rotterdam.

VOG aanvragen bij gemeente Rotterdam

Als inwoner van gemeente Rotterdam kunt u ook bij de gemeente een VOG aanvragen. Hiervoor dient u een afspraak te maken bij het gemeentehuis. Naar de gemeente neemt u het volgende mee:

  • Een uitgeprint en volledig ingevuld aanvraagformulier
  • Een geldig legitimatiebewijs, zoals een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart
  • Een pinpas of contant geld om de betaling te voldoen

Vragen over het aanvragen van een VOG in Rotterdam

Voor vragen over een online VOG-aanvraag kunt u terecht bij de klantenservice van VOG-Loket. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 004 36 42, via de chat of u kunt het contactformulier op de website invullen.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket