VOG aanvragen gemeente Tilburg

Woont u in de gemeente Tilburg en heeft u een VOG nodig voor een bepaalde functie, visum, emigratie of vergunning? Bij het VOG-Loket kunt u op elk gewenst moment van de dag een VOG aanvragen. We verwerken uw aanvraag binnen twee werkdagen. U ontvangt de VOG na uiterlijk vier weken van Dienst Justis thuis per post. Gemiddeld heeft u de VOG in thuis binnen 2 en 4 werken, afhankelijk van verschillende factoren.

Wat is een VOG?

VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. In deze verklaring staat of u in het verleden bezwaar heeft gevormd voor een bepaalde taak of functie. Ook als u ooit een strafbaar feit heeft gepleegd, kunt u in aanmerking komen voor deze verklaring. Dienst Justis bepaalt aan de hand van screeningsprofielen of u uw VOG wel of niet krijgt.

Hoe aan te vragen?

Een VOG aanvragen bij het VOG-Loket kan op elk moment van de dag en is sneller en gemakkelijker dan dat u dit bij de gemeente Tilburg zelf doet. U moet voor het online aanvragen wel in het bezit zijn van een DigiD, een geldig e-mailadres en de mogelijkheid om met iDEAL te betalen. Volg de onderstaande stappen om een VOG digitaal aan te vragen:

Stap 1: Vul de gegevens op het aanvraagformulier in en rond de aanvraag af door de betaling van € 7,50 aan VOG-Loket te voldoen.

Stap 2: Wij verwerken uw aanvraag op werkdagen binnen 2 werkdagen en sturen deze door naar Dienst Justis.

Stap 3: Na de verwerking van uw VOG aanvraag bij VOG-Loket ontvangt u binnen 24 uur een mail van Dienst Justis met daarin een link om in te loggen met uw DigiD.

Stap 4: Bevestig de aanvraag met uw DigiD. Nadat u de aanvraag met uw DigiD heeft bevestigd, voldoet u de overige betaling van € 33,85 aan Justis.

Stap 5: Uw aanvraag wordt beoordeeld en u ontvangt de VOG bij u thuisadres in de gemeente Tilburg. Dit proces duurt uiterlijk vier weken, mits u aan de voorwaarden voldoet.

VOG aanvragen bij de gemeente Tilburg

Als u uw VOG wilt aanvragen bij de gemeente Tilburg, moet u hiervoor een afspraak maken. Voor de afspraak moet u een ingevuld aanvraagformulier, geldig identiteitsbewijs en pinpas of contant geld meenemen. Het bedrag wat u moet betalen bedraagt €41,35. Het bedrag dat u betaalt bij de gemeente Tilburg is hetzelfde als bij de online aanvraag van VOG-Loket.

Organisatie Tarief Kosten Justis Totaal
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35
vogdomein.nl € 39,95 € 33,85 € 73,80
digivog.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
mijnverklaring.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
vog-aanvraag.info € 29,95 € 33,85 € 63,80

*Tarieven per 27-1-2020
**Tarieven zijn inclusief BTW

Vragen over het aanvragen van een VOG in Tilburg

Voor vragen over een online VOG aanvraag kunt u terecht bij de klantenservice van VOG-Loket. Neem contact op via telefoonnummer 085 004 36 42 of via de chat.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket