VOG aanvragen gemeente Enschede

Wanneer u een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig heeft en in de gemeente Enschede woonachtig bent kan de VOG op verschillende manieren aangevraagd worden. De eerste manier is om het bewijs van goed gedrag aan te vragen bij het gemeente loket, u dient hiervoor eerst een afspraak te maken. De tweede manier is om online een VOG aan te vragen. Bij VOG-Loket  kunt u snel en gemakkelijk de VOG aanvragen.

Online VOG aanvragen in Enschede

Bij VOG-Loket kunt u eenvoudig en snel een online VOG-aanvraag doen. Het online aanvragen van een bewijs van goed gedrag gaat sneller dan bij de gemeente aan het loket. Voor het online aanvragen van een VOG moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen. De eerste voorwaarde is dat u in het bezit bent van een DigiD, daarnaast moet u ook een werkend emailadres hebben zodat u de aanvraag kunt bevestigen. Om de aanvraag te kunnen voltooien moet u middels IDEAL betalen. Een algemene voorwaarde is dat je ingeschreven moet staan in het BRP (Basisregistratie Personen). Aanvragen worden bij VOG-Loket binnen 48 uur verwerkt, spoedaanvragen worden binnen 4 uur verwerkt.

Welke stappen worden er doorlopen

Wanneer u een verklaring omtrent gedrag bij VOG-Loket aanvraagt voert u verschillende stappen uit. Om een helderheid en transparantie te geven hebben we hieronder elke stap van het aanvraag proces weergeven. Volg de onderstaande stappen om een VOG digitaal aan te vragen:

Stap 1: Vul de gegevens op het aanvraagformulier in en rond de aanvraag af door de betaling van € 22,50 aan VOG-Loket te voldoen.

Stap 2: Wij verwerken uw aanvraag op werkdagen binnen 2 werkdagen en sturen deze door naar Dienst Justis.

Stap 3: Na de verwerking van uw VOG aanvraag bij VOG-Loket ontvangt u binnen 24 uur een mail van Dienst Justis met daarin een link om in te loggen met uw DigiD.

Stap 4: Bevestig de aanvraag met uw DigiD. Nadat u de aanvraag met uw DigiD heeft bevestigd, voldoet u de overige betaling van € 33,85 aan Justis.

Stap 5: Uw aanvraag wordt beoordeeld en u ontvangt de VOG bij u thuisadres in de gemeente Enschede. Dit proces duurt uiterlijk vier weken, mits u aan de voorwaarden voldoet

Vragen?

Wilt u meer informatie over het online aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag in de gemeente Enschede ? stuur ons een mail en onze servicemedewerkers zullen u zo spoedig mogelijk helpen.

 

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket