VOG aanvragen gemeente Groningen

Wilt u een VOG aanvragen in de gemeente Groningen? Dan bent u bij VOG-Loket aan het juiste adres! Wanneer u via het VOG-Loket uw Verklaring Omtrent Gedrag aan wil vragen, hoeft u geen fysieke afspraak bij het gemeentehuis te maken. Lees snel verder hoe u online via het VOG-Loket betrouwbaar, veilig en snel uw VOG aan kunt vragen!

Voorwaarden

Voor u een VOG online aan kunt vragen, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. U moet ten eerste ingeschreven staan bij de gemeente Groningen. Daarnaast moet u beschikken over een burgerservicenummer (BSN), DigiD en een werkend e-mailadres. Ten slotte moet u betalingen kunnen verrichten via iDEAL. Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, bent u bijna klaar om een VOG aan te vragen. U hoeft alleen nog het juiste screeningsprofiel te kiezen.

Screeningsprofiel

Om een waardevolle Verklaring Omtrent het Gedrag uit te geven, bepaalt Dienst Justis op basis van een bepaald screeningsprofiel of u in aanmerking komt voor een VOG. Er zijn verschillende beroepen en daarom ook verschillende screeningsprofielen. Zorg daarom dat u het juiste screeningsprofiel aangeeft op het aanvraagformulier. Meer weten over screeningsprofielen? Lees dan: Wat is een screeningsprofiel bij een VOG?

Aanvragen

Nu bent u klaar om online een VOG aan te vragen bij de gemeente Groningen. U vraagt uw VOG al aan in een aantal stappen.

Stap 1: Vul uw gegevens in en betaal via iDEAL € 22,50 aan VOG-Loket.
Stap 2: Na afronding van uw betaling verwerken wij uw aanvraag en zetten deze door naar Dienst Justis.
Stap 3: Dienst Justis beoordeelt uw aanvraag en u ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een bevestigingsmail met daarin een link naar uw DigiD.
Stap 4: Bevestig de aanvraag en betaal via iDEAL de overige € 33,85 aan Dienst Justis.
Stap 5: Dienst Justis verstuurt de VOG naar uw huisadres.

Wilt u graag meer weten over hoe een VOG-aanvraag werkt? Lees dan: Hoe vraag ik een VOG aan?

Kosten

Als u een VOG digitaal bij het VOG-Loket aanvraagt, betaalt u de VOG in twee termijnen. Wanneer u de aanvraag op onze website heeft gedaan verzoeken wij u via iDEAL een bedrag van € 22,50 te betalen. Nadat uw betaling is voltooid, dienen wij uw aanvraag bij Dienst Justis in.

Als wij uw VOG aanvraag ontvangen en verwerkt hebben, ontvangt u binnen 24 uur een e-mail van Dienst Justis. In deze e-mail zit een bevestigingslink waarmee u uw aanvraag kunt afronden met DigiD. Na het afronden van de aanvraag bij Dienst Justis vindt ook de tweede betaling plaats. De kosten van dit gedeelte zijn € 33,85. Dit bedrag betaalt u via iDEAL aan Dienst Justis. Na de betaling ontvangt u gemiddeld tussen de 2 en 4 weken uw VOG thuis. Het totale bedrag van het aanvragen bij het VOG-Loket zijn dus €56,35.

Wij hanteren eerlijke tarieven en zijn één van de goedkoopste in de markt. Zie hieronder een prijsvergelijk:

Organisatie Tarief Kosten Justis Totaal
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35
VOG-aanvraag.nl € 8,17 € 33,85 € 42,02
vogdomein.nl € 39,95 € 33,85 € 73,80
digivog.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
mijnverklaring.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
vog-aanvraag.info € 29,95 € 33,85 € 63,80

*Tarieven per 27-1-2020
**Tarieven zijn inclusief BTW

Vragen

Heeft u nog vragen over hoe u gemakkelijk en snel een VOG aan kunt vragen in de gemeente Groningen? Neem gerust contact met ons op via [email protected]. Ook kunt u vast een kijkje nemen tussen de veelgestelde vragen, misschien staat uw antwoord ertussen. Wij helpen u graag verder!

 

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket