VOG aanvragen gemeente Haarlem

Bent u inwoner van de gemeente Haarlem en wilt u een VOG aanvragen? Bij VOG-Loket kunt u gemakkelijk, betrouwbaar en snel online uw Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. Hiervoor hoeft u geen fysieke afspraak te maken bij het gemeentehuis van Haarlem. Benieuwd hoe? Lees snel verder!

Waarvoor ben ik een VOG nodig?

Er zijn vier veelvoorkomende situaties waarbij u een nieuwe VOG aan moet vragen. Situatie 1 is wanneer u een nieuwe baan of functie krijgt, dit kan ook zijn wanneer u nog bij hetzelfde bedrijf werkt. Uw werkgever kan u dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag. Situatie 2 is wanneer uw werkgever uw VOG als ongeldig verklaart. In situatie 3 gaat u werken bij een ander bedrijf waarbij een nieuwe VOG-verklaring gewenst is. En in de laatste situatie begaat u een strafbaar feit waardoor er opnieuw beoordeeld moet worden of er bezwaar is voor het uitvoeren van uw taken en/of functie. Ook kunt u een VOG aanvragen voor een visum of emigratie.

Hoe vraag ik een VOG aan?

Een VOG aanvragen bij de gemeente Haarlem kan op twee manieren: online via het VOG-Loket of via het gemeentehuis van Haarlem. De aanvraag kosten bij VOG-Loket bedragen €22,50, daarnaast dient u nog een bedrag van €33,85 aan Dienst Jusits te betalen voor het uitvoeren van de screening. Hieronder leggen we u uit hoe u de VOG online aanvraagt.

Online aanvragen

Een VOG aanvragen bij het VOG-Loket is eenvoudig, snel en betrouwbaar. U hoeft van tevoren geen fysieke afspraak te maken, maar u kunt de VOG aanvragen wanneer het u uitkomt. Om een VOG aan te vragen bij het VOG-Loket, volgt u de volgende stappen:

Stap 1: Ga naar VOG aanvragen en vul uw gegevens in. Betaal via iDEAL het eerste gedeelte van de kosten: € 22,50.
Stap 2: Na uw betaling sturen wij uw aanvraag door naar Dienst Justis, die uw aanvraag beoordeelt.
Stap 3: U ontvangt binnen 24 uur na uw betaling een bevestigingslink van Dienst Justis, waar u veilig met uw DigiD kunt inloggen.
Stap 4: Na het bevestigen van de VOG-aanvraag krijgt u van Dienst Justis een betaallink om via iDEAL het tweede gedeelte van de kosten te betalen (€ 33,85).
Stap 5: Justis verwerkt uw aanvraag en stuurt de VOG, afhankelijk van uw justitiële verleden, binnen vier weken naar uw huisadres.

Doordat de screening wordt gedaan door Dienst Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, is de methode veilig en betrouwbaar.

Duur VOG-aanvraag

Nadat u uw VOG-aanvraag heeft ingediend, duurt het bij het VOG-Loket gemiddeld twee werkdagen om de aanvraag te verwerken. Na het verwerken ontvangt u een mail met een bevestigingslink van Dienst Justis om de aanvraag af te ronden. Hoelang het daadwerkelijk duurt voordat u uw VOG thuis ontvangt, is afhankelijk van een aantal factoren. Voordat u uw VOG ontvangt, doet Dienst Justis onderzoek naar uw gedrag en uw verleden. Als u geen strafbare feiten op uw naam heeft staan, dan is er geen bezwaar om uw nieuwe taken of werkzaamheden uit te voeren. In dat geval kan Justis de VOG snel aan u verlenen en duurt het gemiddeld tussen de 2 en 4 werken voordat u uw VOG ontvangt van Dienst Justis.

Vragen

Bent u benieuwd hoe u gemakkelijk en snel een VOG aan kunt vragen in de gemeente Haarlem of heeft u nog andere vragen over uw aanvraag? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via [email protected]. Wij helpen u graag verder!

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket