VOG aanvragen gemeente Nijmegen

Bij VOG-Loket kunt u als inwoner van de gemeente Nijmegen gemakkelijk, betrouwbaar en snel uw VOG aanvragen. Er zijn verschillende redenen waarom u een VOG aan kunt vragen. U kunt een Verklaring Omtrent Gedrag nodig zijn wanneer werkgevers bij aanvang van een dienstverband of vrijwilligerswerk een VOG vragen, maar ook bij een aanvraag voor een visum of emigratie. Benieuwd hoe u online uw VOG aan kunt vragen? Lees snel verder.

Veilig en betrouwbaar

U vraagt via het VOG-Loket veilig en betrouwbaar uw VOG aan. Nadat u de aanvraag bij het VOG-Loket heeft ingediend, wordt de aanvraag doorgezet naar Dienst Justis, die de screening uitvoert. Doordat de screening wordt gedaan door Dienst Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, is de methode veilig en betrouwbaar. Daarnaast verkleint een digitale aanvraag ook nog de kans op fouten. Om online een VOG aan te kunnen vragen moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden leest u hieronder.

Voorwaarden

De voorwaarden waaraan u moet voldoen om een digitaal VOG aan te kunnen vragen in de gemeente Nijmegen zijn als volgt:

  • U bent ingeschreven bij de gemeente Nijmegen(BRP);
  • U beschikt over een Burgerservicenummer;
  • U heeft een e-mailadres;
  • U beschikt over een DigiD;
  • U kunt met IDEAL betalen.

Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u online de VOG aanvragen! Wij verwerken uw aanvraag binnen twee werkdagen. Gemiddeld gezien ontvangt u de VOG binnen 2 t/m 4 weken bij u thuis.

Hoe vraag ik online mijn VOG aan?

U kunt uw VOG in Nijmegen gemakkelijk aanvragen door onderstaand stappenplan te volgen.

Stap 1: Vul uw gegevens op het aanvraagformulier in, bevestig en betaal via iDEAL € 22,50 aan het VOG-Loket.
Stap 2: Na ontvangst van de betaling sturen wij uw aanvraag binnen 2 werkdagen door naar Dienst Justis, die de screening uitvoert.
Stap 3: Binnen 24 uur ontvangt u een e-mail van Justis met een link naar uw DigiD.
Stap 4: Rond de aanvraag af door in te loggen met uw DigiD en betaal de overige € 33,85 via iDEAL.
Stap 5: Dienst Justis beoordeelt uw aanvraag en stuurt uw VOG in uiterlijk vier weken per post toe.

Voordelen

De voordelen van het online VOG-loket liggen onder andere bij het tweedelig betalen van de kosten. Waar u bij de gemeente het volledige bedrag van de VOG direct dient af te rekenen, betaalt u bij het VOG-Loket de kosten in twee termijnen. Het totale bedrag van het aanvragen bij het VOG-Loket zijn €56,35. Wij hanteren hierbij eerlijke tarieven en zijn één van de goedkoopste in de markt. Een ander voordeel is dat u gemakkelijk het VOG voor meerdere personen kunt aanvragen en dat u geen fysieke afspraak hoeft te maken.

Vragen

Bent u benieuwd hoe u gemakkelijk en snel een VOG aan kunt vragen in de gemeente Nijmegen of heeft u nog andere vragen over uw aanvraag? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via [email protected]. Wij helpen u graag verder!

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket