Hoe vraag ik een VOG aan?

Een VOG aanvragen kan op twee manieren: online via het VOG-Loket en via de gemeente. De aanvraag kosten bij VOG-Loket bedragen €22,50, daarnaast dient u nog een bedrag van €33,85 aan Dienst Jusits te betalen voor het uitvoeren van de screening. Hieronder leggen we u uit hoe u de VOG online en bij de gemeente aanvraagt.

 

 

Hoe vraag ik een VOG aan via het internet?

Een VOG aanvragen bij het VOG-Loket is eenvoudig, snel en betrouwbaar. U hoeft van tevoren geen afspraak te maken, maar u kunt de VOG aanvragen wanneer het u uitkomt. Om een VOG aan te vragen bij het VOG-Loket, volgt u de volgende stappen:

Stap 1: Ga naar VOG aanvragen en vul uw gegevens in. Betaal via iDEAL het eerste gedeelte van de kosten: € 22,50.

Stap 2: Na uw betaling sturen wij uw aanvraag door naar Dienst Justis, die uw aanvraag beoordeelt.

Stap 3: U ontvangt binnen 24 uur na uw betaling een bevestigingslink van Dienst Justis, waar u veilig met uw DigiD kunt inloggen.

Stap 4: Na het bevestigen van de VOG-aanvraag krijgt u van Dienst Justis een betaallink om via iDEAL het tweede gedeelte van de kosten te betalen (€ 33,85).

Stap 5: Justis verwerkt uw aanvraag en stuurt de VOG, afhankelijk van uw justitiële verleden, binnen vier weken naar uw huisadres.

Doordat de screening wordt gedaan door Dienst Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, is de methode veilig en betrouwbaar.

Hoe vraag ik een VOG aan bij de gemeente?

Als u de VOG wilt aanvragen via de gemeente, dient u hiervoor een afspraak te maken bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Voor een VOG-aanvraag bij de gemeente heeft u een aantal documenten nodig:

  • Neem een officieel en volledig ingevuld aanvraagformulier mee naar de afspraak. Dit formulier vindt u op de website van uw gemeente.
  • Neem een geldig legitimatiebewijs mee. Dit kan een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort zijn.
  • Pinpas of contant geld om de VOG te betalen.
  • Bent u jonger dan 18 jaar? Dan is er ook een schriftelijke toestemming van ouders nodig.

Hoe vraag ik een VOG aan als ik ouder dan 80 jaar ben?

Bent u ouder dan 80 jaar en hebt u een VOG nodig? Bij sommige gemeentes is het niet mogelijk om dan een VOG aan te vragen. U kunt bij de gemeente waar u ingeschreven staat vragen of dit  wel of niet mogelijk is. Is het niet meer mogelijk? U moet de VOG-aanvraag dan rechtstreeks bij Dienst Justis doen.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket