VOG aanvragen Defensie

Een VOG aanvragen is verplicht als u aan de slag wilt bij defensie. Wanneer u een functie gaat vervullen binnen Defensie dient u in het bezit te zijn van een verklaring omtrent gedrag. Bij VOG-Loket.nl kunt u snel en gemakkelijk online een verklaring omtrent gedrag aanvragen wanneer u bij Defensie gaat werken. Binnen één minuut heeft u de aanvraag afgerond, waarna een van onze servicemedewerkers de aanvraag binnen 24 uur naar Dienst Justis stuurt.

Screeningsprofielen Defensie

Wanneer u VOG aanvraag voor het werken bij het ministerie van Defensie dient u enkele algemene screeningsprofielen in te vullen, dit zijn:
11 Bevoegdheid hebben tot het raadplegen van en/of bewerken van systemen
12 Met gevoelige/vertrouwelijke informatie omgaan
13 Kennis dragen van veiligheidssystemen, controlemechanismen en verificatieprocessen
37 Het beschikken over goederen
41 Het verlenen van diensten (advies, schoonmaak, catering, onderhoud, etc.)
Let op! De werkgever kan aangeven dat u meerdere en/of afwijkende screeningsprofielen dient in te vullen. Dit zijn alleen de basispunten die voor iedereen bij Defensie gelijk zijn. Vraag dit dus altijd eerst na bij uw (toekomstige) werkgever

Kan mijn werkgever extra screeningsprofielen aanvinken?

Ja , een werkgever mag naast de verplichte aspecten ook andere aspecten aanvinken om te laten screenen. In sommige gevallen wil een werkgever meer weten over een (toekomstige) werknemer, dan mag hij diegene extra laten screenen.

Hoe vraag ik een VOG aan voor Defensie?

Voor het aanvragen van een bewijs van goed gedrag bij Defensie zijn er verschillende manieren. De eerste manier is om een VOG bij de gemeente aan te vragen. Hiervoor dient u fysiek langs te komen bij het gemeentehuis op de vooraf afgesproken tijd. Ook dient u een vooraf ingevuld VOG-formulier mee te nemen naar de gemeente.
De tweede manier is om het digitaal aan te vragen. Het online aanvragen van een VOG gaat snel en eenvoudig via VOG-Loket.nl. U kunt zelf de screeningsprofielen invullen en wij sturen de aanvraag door naar Dienst Justis. De aanvraag in binnen twee minuten geregeld. Een voorwaarde voor het online aanvragen is dat u in het bezit bent van een DigiD en de mogelijkheid hebt om middels IDEAL te betalen.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket