Wat kost een VOG?

Een VOG kost in totaal € 56,35. Als u de VOG aanvraagt bij het VOG-loket betaalt u het bedrag in twee termijnen. Eén keer € 22,50 bij ons online loket en € 33,85 bij Dienst Justis. Het proces verschilt dus net iets anders bij het online aanvragen van een VOG-verklaring dan het fysiek aanvragen van een VOG bij de gemeente.

 

Kosten VOG aanvragen bij VOG-loket

Als u een VOG digitaal bij het VOG-Loket aanvraagt, betaalt u de VOG in twee termijnen. Na uw VOG aanvraag op onze website verzoeken wij u via iDEAL een bedrag van € 22,50 te betalen. Nadat uw betaling is voltooid, kunnen wij uw aanvraag bij Dienst Justis indienen. Na de betaling zorgen wij ervoor dat uw VOG aanvraag en bijbehorende gegevens binnen twee werkdagen op een goede manier verwerkt worden en terecht komen bij Dienst Justis.

Als wij uw VOG aanvraag ontvangen en verwerkt hebben, ontvangt u binnen 24 uur een e-mail van Dienst Justis. In deze e-mail zit een bevestigingslink waarmee u uw aanvraag kunt afronden met DigiD. Na het afronden van de aanvraag bij Dienst Justis vindt ook de tweede betaling plaats. De kosten van dit gedeelte zijn € 33,85. Dit bedrag kunt u betalen via iDEAL, maar deze keer aan Dienst Justis. Als deze betaling heeft plaatsgevonden, duurt het gemiddeld tussen 2 en 4 weken voordat u de VOG thuis ontvangt. Het totale bedrag van het aanvragen bij het VOG-Loket zijn dus €56,35.

Wij hanteren eerlijke tarieven en zijn één van de goedkoopste in de markt. Zie hieronder een prijsvergelijk:

Organisatie Tarief Kosten Justis Totaal
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35
vog-aanvraag.info € 29,95 € 33,85 € 63,80
vogdomein.nl € 39,95 € 33,85 € 73,80
digivog.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
mijnverklaring.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20

*Tarieven per januari 2020
**Tarieven zijn inclusief BTW

Kosten VOG aanvragen bij gemeente

Het grootste verschil tussen het aanvragen van een online VOG en een VOG aanvraag bij de gemeente is dat u bij een aanvraag via de gemeente de kosten in één keer betaalt. Bij de meeste gemeentes is het niet mogelijk om digitaal een VOG aan te vragen, voor het aanvragen van een VOG bij de gemeente moet u dus wel een (fysieke) afspraak maken. U dient het volledige bedrag van de VOG direct af te rekenen.

Samenstelling van de kosten

Waar betaalt u eigenlijk voor als u een VOG aanvraagt? Het bedrag van € 56,35 betaalt u niet per se voor de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maar meer voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om een VOG uit te geven. Dit is ook de reden dat de kosten bij een online aanvraag via VOG-Loket worden opgedeeld in twee delen. Het eerste gedeelte betaalt u voor de werkzaamheden die het VOG-loket voor u uitvoert, het tweede gedeelte van de kosten betaalt u voor de werkzaamheden van Dienst Justis.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket