VOG aanvragen

Snel én betrouwbaar een VOG aanvragen?

Een VOG digitaal aanvragen is eenvoudig, snel en betrouwbaar. U dient uw aanvraag in bij ons online loket en wij verwerken deze binnen twee werkdagen. Het enige wat u hoeft te doen is uw gegevens invullen en de screeningsautoriteit Justis zet de VOG voor u klaar!

Start de aanvraag

Verklaring omtrent goed gedrag

Als u bij een werkgever in loondienst gaat, vrijwilligerswerk gaat doen of een visum of emigratie wilt aanvragen, kunt u gevraagd worden om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). In deze verklaring staat dat er op basis van uw gedrag geen bezwaar is om een bepaalde taak of functie te vervullen. Vooral in het onderwijs, de zorg en sociaal-maatschappelijke organisaties is een VOG vaak verplicht.

Digitaal een VOG aanvragen

Een VOG kunt u bij de gemeente aanvragen, maar het is ook mogelijk om eenvoudig en snel digitaal een VOG aan te vragen bij ons online loket. Wij verwerken uw aanvraag en sturen deze door naar Dienst Justis. Zij verzorgen alle screeningen in heel Nederland. Afhankelijk van uw situatie heeft u de officiële VOG tussen de twee en vier weken in huis.
Wij hanteren eerlijke tarieven en zijn één van de goedkoopste in de markt. Zie hieronder een prijsvergelijk:

Organisatie Tarief Kosten Justis Totaal
VOG-Loket € 22,50 € 33,85 € 56,35
vog-aanvraag.info € 29,95 € 33,85 € 63,80
vogdomein.nl € 39,95 € 33,85 € 73,80
digivog.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20
mijnverklaring.nl € 41,35 € 33,85 € 75,20

*Tarieven per januari 2020
**Tarieven zijn inclusief BTW

Voorwaarden VOG aanvragen

Digitaal een VOG aanvragen is zo geregeld, mits u aan de juiste voorwaarden voldoet.

  • U staat ingeschreven bij een gemeente.
  • U heeft een burgerservicenummer (BSN).
  • U heeft een DigiD.
  • U heeft een werkend e-mailadres.
  • U kunt betalingen verrichten via iDEAL.

Om een waardevolle Verklaring Omtrent het Gedrag uit te geven, bepaalt Dienst Justis op basis van een bepaald screeningsprofiel of u in aanmerking komt voor een VOG. Er zijn verschillende beroepen en daarom ook verschillende screeningsprofielen. Zorg daarom dat u het juiste screeningsprofiel aangeeft op het aanvraagformulier. Meer weten over screeningsprofielen? Lees dan: Wat is een screeningsprofiel bij een VOG?

Wat zijn de kosten van een VOG-aanvraag?

Een VOG kost € 56,35 per aanvraag. Bij een digitale VOG-aanvraag bestaan de kosten uit twee delen. Het eerste gedeelte van de kosten (€ 22,50) betaalt u aan VOG-Loket; dit zijn de kosten voor het verwerken van de aanvraag. De overige € 33,85 betaalt u aan Dienst Justis. Dit is het bedrag voor de VOG. Beide bedragen kunt u middels iDEAL overmaken. Meer weten? Lees dan: Wat kost een VOG?

Waarvoor heeft u een VOG nodig?

Een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) toont aan dat uw verleden geen bezwaar vormt om een bepaalde taak of functie binnen een bedrijf of stichting te vervullen. U heeft een VOG veelal nodig in het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs maar ook voor vrijwilligerswerk. Voor mensen die met kinderen, vertrouwelijke gegevens of geld werken is een VOG vaak zelfs verplicht. Een andere reden om een VOG aan te vragen is voor emigratie, een visum, schietsport of een vergunning.

Stappen VOG aanvraag

U vraagt uw VOG al aan in een aantal stappen.
Stap 1: Vul uw gegevens in en betaal via iDEAL € 22,50 aan VOG-Loket.
Stap 2: Na afronding van uw betaling verwerken wij uw aanvraag en zetten deze door naar Dienst Justis.
Stap 3: Dienst Justis beoordeelt uw aanvraag en u ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een bevestigingsmail met daarin een link naar uw DigiD.
Stap 4: Bevestig de aanvraag en betaal via iDEAL de overige € 33,85 aan Dienst Justis.
Stap 5: Dienst Justis verstuurt de VOG naar uw huisadres.

Wilt u graag meer weten over hoe een VOG-aanvraag werkt? Lees dan: Hoe vraag ik een VOG aan?

Bewijs van goed gedrag

U ontvangt een bewijs van goed gedrag wanneer u in het verleden geen strafbare feiten heeft gepleegd die invloed hebben op het uit oefenen van uw functie. Door het invullen van het bovenstaande formulier vraagt u online een VOG aan. Onze service medewerkers zullen uw aanvraag binnen 48 uur behandelen, waarna u gelijk bericht krijgt van Dienst Justis om de aanvraag te bevestigen.

Vragen over het aanvragen van een VOG?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over uw aanvraag? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem hier contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket