VOG aanvragen met DigiD

Om digitaal een VOG aan te vragen heeft u een DigiD nodig. Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u inlogt om persoonlijke zaken op het internet te regelen. Dit is een eenvoudige, snelle en vooral veilige methode om persoonlijke zaken te regelen, zoals het aanvragen van een VOG.

Digitale VOG aanvragen met DigiD

Een VOG online aanvragen is eenvoudig, snel én veilig. U vult eerst enkele gegevens in op de website van VOG-Loket, waarna u, na betaling, een link ontvangt van Dienst Justis. Via deze link logt u met uw DigiD in. Hierdoor hoeft u geen persoonlijke gegevens meer in te vullen, maar heeft Justis direct de informatie die ze nodig hebben. Makkelijk voor u, maar ook voor hen! Na het inloggen met DigiD en het verwerken van de betaling, duurt het gemiddeld tussen de twee en vier weken voordat u de VOG thuis ontvangt. De exacte levertijd hangt af van of u in het verleden een strafbaar feit heeft gepleegd, de snelheid van betaling en de drukte bij Dienst Justis.

Hoe vraag ik een DigiD aan?

Voor het digitaal aanvragen van een VOG is het dus wel noodzakelijk dat u een DigiD heeft. In principe kan iedere inwoner van Nederland die staat ingeschreven in het BRP en beschikt over een burgerservicenummer, een DigiD aanvragen. De meeste mensen hebben dan ook al een DigiD, maar omdat het niet verplicht is, kan het ook zijn dat u nog geen inloggegevens heeft. Een DigiD vraagt u aan op de officiële website van DigiD. Een DigiD-aanvraag duurt gemiddeld drie werkdagen. Na het activeren van uw account, kunt u direct uw DigiD gebruiken om een VOG aan te vragen. Er zitten geen kosten verbonden aan het aanvragen van een DigiD.

Overige voorwaarden VOG aanvragen

Naast dat het noodzakelijk is om een DigiD te hebben, zijn er nog een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om een VOG aan te vragen.

  • U moet ingeschreven staan in het Basisregistratie Personen (BRP) van uw gemeente.
  • U moet een burgerservicenummer (BSN) hebben.
  • U moet over iDEAL beschikken; anders kunt u de online betaling niet voldoen.

Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan eenvoudig en snel digitaal uw VOG aan.

'Wij willen het online verwerken van VOG's makkelijker maken.' Meer informatie
VOG-Loket